Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


  

A SZÍNEK

 

A színeknek varázslatos hatásuk van. Gyógyítják testünket, lelkünket, befolyásolják hangulatunkat. Az életünk minden területén jelentőséggel bírnak. Az ókori egyiptomiak, görögök, kínaiak, indiánok hittek a fény és a színek gyógyító erejében. A modern orvostudomány is egyre inkább kezdi felfedezni, alkalmazni e jótékony hatást.

 

A színek hatása

 

SÁRGA

Erősíti a gyomrot, irányítja az emésztési folyamatokat. Kedvezően hat a májra, a bőrre, az idegrendszerre is. A sárga a napfény színe, meleget és lelkesedést sugároz.

 

NARANCS

Erősíti az immunrendszert, kedvezően befolyásolja a lép, a vese, epe ill. ivarmirigyek működését. Növeli az étvágyat. Ösztönző hatású, depresszió ellen javallott.

 

PIROS

A tűz színe, erősíti az önbizalmat, akaraterőt. Csökkenti a fáradtság érzését, krónikus betegségeket old fel. Ösztönzi a vérkeringést, elősegíti az adrenalin képzést. Vérszegénység, vastagbélgyulladás, krónikus megfázás, izületi gyulladás esetén alkalmazható. A piros szín aktivizál, élénkít.

 

ZÖLD

A zöld harmóniát teremt, jótékonyan hat az idegrendszerre. Szívbetegségek, megfázások, fekélyek, szembetegseégek és érrendszeri megbetegedések esetén javalott. Erősíti a biztonságérzetet, az agyban pedig egyensúlyt teremt.

 

SÖTÉTKÉK

Jótékonyan hat az érzékszervekre, görcsoldó, fájdalomcsillapító hatású. Idegrendszeri panaszokra, asztmára, alvászavarokra ajánlott. A sötétkék biztonságérzetet ad.

 

VILÁGOSKÉK

Fertőtlenítő, hűsítő hatású. Jótékonyan befolyásolja a pajzsmirigy-, a torok-, a tüdő betegségeinek gyógyulását. Égések, csípések ill. magas láz ellen hatásos. A világoskék könnyeddé tesz.

 

IBOLYA

Nyugatatja, harmonizálja az idegrendszert. Fejfájásra, hormonális problémákra javallott. Alkalmazható rosszindulatú daganatok esetén. Zaklatottság, kisebbrendűségi érzés esetén is segíthet.