Almás-fahéjas finomság
3 almát meghámozunk és lereszelünk. Hozzáadunk 2 tojást, 10 dkg porcukrot, 15 dkg réteslisztet, egy kis őrölt fahéjat, 1 vaníliás cukrot és fél citrom levét. Összekeverjük és forró olajba kisütjük (kanállal eregetjük bele).
Vaníliás cukorral, porcukorral vagy lekvárral tálaljuk.
Nyugodtan lehet dupla adaggal dolgozni, mert nagyon hamar elfogy!
Gyümölcsös lepény
Összekeverünk: 2 egész tojást, 9 evőkanál cukrot, 12 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 1 dl tejet és 1 dl olajat. Vajjal kikent tepsibe öntjük, a tetejére gyümölcsöt szórunk (bármilyen lehet: cseresznye, meggy, barack, stb.) Közepes sütőben kb. fél óra alatt kész.
Linzer
50 dkg finomlisztbe belemorzsolunk egy margarint (25 dkg), hozzáadunk 20 dkg porcukrot és 2 tojás sárgáját. Jól összedolgozzuk, vékonyra nyújtjuk és lehet szaggatni. Néhány perc alatt megsül. Lekvárral összeragasztjuk, másnapra megpuhul.
Muffin (nem kell mérni!)
Hozzávalók: 1 tojás, fél bögre cukor, 2 bögre liszt, 1 sütőpor, kis só, 1 bögre tej, fél bögre olaj. Összekeverjük és mehet a sütőbe!
Ebbe az alapba minden mehet: dió, kakaópor, zseléscukor, nutella, reszelt alma fahéjjal, stb.
Sajtos (olcsó és finom!!)
40 dkg lisztet összegyúrunk 1 margarinnal és 1 tejföllel. Egy kis sót is tegyünk bele!
Fél centire nyújtjuk, a tetejét tojással megkenjük és sajttal megszórjuk. Derelyeszaggatóval felvágjuk és megsütjük. (Előmelegített sütőben, 170-180 fokon, a sütő alsó polcán, mert különben a teteje megég, de a tészta nyers marad.)